Language:
016 / 230 777 & 016 / 232 707

Boss RC-505 Loop Station

Wees de eerste om dit product te waarderen

Leverbaar uit magazijn
€ 490

OKLevering inbegrepen via UPS of Bpost.
OK3 jaar garantie.
OK30 dagen niet goed geld terug garantie.
OK365 dagen retour-garantie.365 dagen retour

Snel Overzicht

“Beatboxers”, zangers en performers van diverse origine kunnen met ingang van heden met een eigen Loop Station hoge toppen scheren: de RC-505 is een “looper” om “u” tegen te zeggen en binnenkort voor iedereen onmisbaar… De compacte desktop-behuizing biedt plaats aan 5 stereo-frasesporen, die op verschillende manier kunnen worden afgespeeld. Daarnaast zijn er effecten voor de inkomende en de eerder opgenomen signalen voor de meest krankzinnige en expressieve vervormingen van het audiomateriaal. Sluit een microfoon, een elektronisch instrument of eender welke andere audiobron aan en bouw je performances laag na laag op tot iedereen er met zijn mond vol tanden bijstaat! Via zijn USB-poort kan je de RC-505 met je computer verbinden en wie hem graag met de voeten bedient, kan een MIDI-pedalenbak aansluiten. Loop Station die met de hand kan worden bediend – perfect voor “beatboxers”, zangers en clubperformers. 5 simultaan beschikbare stereosporen met vast toegewezen bedieningsorganen en aparte volumefaders. Talrijke effecten voor het bewerken van de ingangssignalen en de sporen, met o.m. typische DJ- en samplereffecten. Voor elk spoor kun je de passende weergavemode kiezen en bepalen of het al dan niet synchroon moet lopen. 99 geheugens voor de opslag van de 5 sporen, de effect- en weergave-instellingen e.v.a. 85 ritmepatronen, waaronder ook samengestelde maten. Afstandsbediening via MIDI, met voetschakelaars en/of een expressiepedaal. USB-poort voor de import/export van automateriaal van/naar een computer; audio- en MIDI-dataoverdracht van en naar je favoriete DAW-software. XLR-microfooningang met fantoomvoeding, instrumentingangen (mono/stereo) en AUX-ingang (stereo).


5 stereosporen met vast toegewezen bedieningsorganenMet 5 simultaan beschikbare sporen is de RC-505 zomaar even het uitgebreidste Loop Station van BOSS. Aparte knoppen voor de opname/overdubs/weergave en het stoppen van de opname/weergave maken de bediening lekker intuïtief, zodat je loops nog indrukwekkender klinken. Verder kun je voor elk spoor de passende weergavemode (“Multi”, “Single”, “One-Shot”, “Reverse” enz.) kiezen en bepalen of het al dan niet synchroon moet lopen.
Krachtige effecten
Wie op elk moment een superieur wilt afleveren, kan gebruik maken van de talrijke interne effecten. Voor de ingangssignalen kun je kiezen uit effecten zoals “ROBOT” en “VOCODER” waarmee je meteen een te gekke sfeer creëert. Voor de weergave is er een aparte effectsectie met dingen zoals “VINYL FLICK” en “BEAT REPEAT”, die met name voor DJ's en performers met lef interessant zijn. Aan de 6 knoppen (3 voor de INPUT FX- en nog eens 3 voor de TRACK FX-sectie) kun je de gewenste effecten toewijzen en die dan tijdens de weergave c.q. opname in- en uitschakelen. Daarnaast zijn er INPUT FX- en TRACK FX-regelaars voor de beïnvloeding van de gewenste effectparameters (filterfrequentie, effectvolume enz.). Het uitgangssignaal kan tenslotte nog met een compressor en een reverb worden bewerkt.


Geheugens en drumcomputerIn de 99 frasegeheugens kan telkens alles worden opgeslagen: de data van de sporen, de instellingen voor de weergave, de effectparameters enz. Vaak benodigde instellingen kunnen als “User Set” worden opgeslagen, die je later opnieuw kunt laden om de momenteel gehanteerde frasen op een compleet andere manier te bewerken. Wie een ritmische houvast of instant-drumcomputer nodig heeft, kan een beroep doen op de 85 ritmepatronen. Naast de gebruikelijke grooves vind je hier ook samengestelde maatsoorten. Indien nodig, wordt de ritmepartij alleen naar de hoofdtelefoonconnector uitgestuurd en doet dan dienst als luxemetronoom.


Audio-ingangen en USBDe RC-505 biedt meerdere ingangen, die simultaan kunnen worden gebruikt, zodat je altijd audiomateriaal van verschillende origine in je “loops” kunt verwerken. Meer bepaald beschik je over een XLR-microfoonaansluiting met fantoomvoeding, 1/4”-jacks voor lijnsignalen (mono/stereo) en een AUX-ingang (mini-jack) voor een muziekspeler, smartphone of andere stereo-signaalbron. De USB-poort kan op je computer worden aangesloten voor de import/export van WAV-bestanden, wat o.m. handig is voor het archiveren van je frasen of voor het werken met audiomateriaal dat niet met de RC-505 werd opgenomen. Daarnaast kan de RC-505 dienst doen als USB-gebaseerde audio/MIDI-interface en dus als “audio-in-/uitgang” voor je DAW-software. Omgekeerd kan het intern opgeslagen audiomateriaal via MIDI worden gesynchroniseerd.


Uitgebreide beïnvloedingsmogelijkhedenDe RC-505 biedt meerdere mogelijkheden voor het beïnvloeden van je “loops”: je kunt tot 8 functies aan de bedieningsorganen op het frontpaneel, een optioneel expressiepedaal en/of optionele voetschakelaars toewijzen. Wie liever met een controller werkt, kan de betreffende parameters wijzigen met MIDI-controlecommando’s. De toewijzingen van de 8 parameters worden in de frasegeheugens opgeslagen, zodat je voor elke “song”/elk project andere parameters kunt aansturen.

Aanvullende Informatie

EAN 4957054503628
Naam RC-505 Loop Station
Kleur Nee
Garantie 3 jaar
Partnumber Nee
365-dagen 100% geld terug bij upgrade - 60% geld terug bij retour
Levering Levering door Bpost of UPS
Merk Boss
Online Beschikbaar Ja
Land Van herkomst Japan
Extra meegeleverd Nee
Voorraadstatus Leverbaar uit magazijn
Bluetooth Nee

U heeft wellicht ook interesse in de volgende product(en):

 1. RC-3 Loop Station
  Leverbaar uit magazijn
 2. RC-30 Loop Station
  Leverbaar uit magazijn
 3. RC-300 Loop Station
  Op Voorraad
 4. Lil Looper
  Leverbaar uit magazijn
 5. Ditto Looper Pedal
  Leverbaar uit magazijn
 6. RC-1 Loop Station
  Leverbaar uit magazijn
 7. X4 Flashback Delay & Looper
  Leverbaar uit magazijn