KAWAI GX 2 WHP

30579,00
Niet op voorraad
Omschrijving

GX-2
Klassiek formaat met voortreffelijke toonkwaliteit
De GX-2 heeft de afmetingen van de wereldwijd meest gevraagde vleugelgrootte voor iedere huiskamer, studio en voor het gebruik in scholen of kleine concertzalen. Hij biedt een uitstekende klankdiepte en resonantie. Het nieuwe design van de GX-vleugels overtreft alle verwachtingen. Modernste technologie werd met traditionele ambachtskunst verenigd. De kennis en de jarenlange ervaring werden van generatie op generatie doorgegeven en definiëren zo de filosofie van de Japanse vleugelbouw. Het resultaat is een nieuwe lichtheid in de aanslag, die in het bijzonder door de beste pianisten gewaardeerd wordt, en een volle, levendige en zeer expressieve klank, die de creatieve passie van iedere musicus inspireert. Een nieuw tijdperk in de vleugelbouw is begonnen.
Features:
■ Het Millennium Mechaniek met ABS-Carbon
■ Het Millennium III mechaniek bevat onderdelen van ABS-carbon. Deze samengestelde grondstof bestaat uit het door ons gepatenteerde ABS-styran in verbinding met ABS-carbon. Carbonvezels zijn uitermate robuust en duurzaam. Daarom kunnen delen van het mechaniek lichter vervaardigd worden zonder aan kracht en stabiliteit in te boeten. Het resultaat is een preciezer, sneller mechaniek, dat een betere krachtoverbrenging, exacte controle en hogere stabiliteit bezit dan conventionele houten mechanieken.
■ Langere toetsen Made by Spruce
■ Spruce is het ideale materiaal voor de toetsen: licht, maar toch extreem sterk voor zijn gewicht. Het reageert met minimale flex en uitzonderlijke consistentie waarbij elke subtiele nuance van de uitvoering van de pianist wordt overgedragen. De lengte van elke toets is verlengd om het spelen gemakkelijker te maken en een gelijkmatigere respons van het speeloppervlak te bieden.
■ NEOTEX-toetsoppervlak
■ Om de ultimatieve aanslag te bereiken, dit magische punt waar de pianist en de vleugel met elkaar versmelten, bestaat het oppervlak van de witte en zwarte toetsen van de GX-serie uit Neotex. Dit unieke materiaal, waarvan het oppervlak aanvoelt als ivoor/ebbenhout, absorbeert het zweet van de handen. Door deze bijzondere vlammen van het materiaal wordt de controle over de aanslag verbeterd, ook bij de snelste passages. Op deze wijze helpt Neotex het vermijden van fouten. Een rustgevend gevoel voor iedere pianist.
■ Rigid Foundation of Key Stroke
■ Om de pianist de oneindige variatie aan expressieve nuanceringen mogelijk te maken, gebruikt Kawai in de GX-serie uitsluitend Premium vleugelhamers. Deze hamers zijn geconstrueerd van hout dat over bijzondere akoestische eigenschappen beschikt. Het hamervilt bestaat uit kwalitatief zeer hoogwaardige wol van lange haren uit Nieuw-Zeeland en Australië. De Premium vleugelhamers hebben een zacht en zeer fijn oppervlak en zijn van binnen desondanks hard en vast. Bovendien beschikken alle hamers over een ondervilt dat de elasticiteit van de hamerconstructie verhoogt. De bijzondere opbouw van de hamerkop maakt het voor de ervaren pianotechnicus mogelijk om zelfs de meest veeleisende intonaties uit te voeren teneinde het potentieel van de klank te optimaliseren. Zo kan aan iedere GX-vleugel de grote verscheidenheid aan klankkleuren worden ontlokt. Deze bieden iedere pianist de rijke veelzijdigheid aan expressiemogelijkheden die een veeleisende musicus van het instrument verwacht.
■ Tapered Soundboard Made of Solid Spruce
■ Kammen brengen de trillingen van de snaren op de zangbodem over. De kammen van de GL-serie worden van massief ahorn- of beukenhout vervaardigd en zorgvuldig op de zangbodem geplaatst en gefixeerd, om de juiste overbrenging van de druk van de snaren en de klank te waarborgen.
■ De stabiliteit van de constructie garandeert dat de vleugel over een zeer groot tijdsbestek aan de aan hem gestelde verwachtingen zal voldoen. De GL-vleugels hebben een bijzonder sterke constructie, die voor een lange levensduur is ontworpen.
■ Het CORE systeem
■ Het acroniem “Core” is een afkorting van “Convergence for Optimum Reflected Energy”. Vrij in het Nederlands vertaald beschrijft dit het punt waar de reflecties van de energie optimaal met elkaar in aanraking komen. De verschillende delen van een vleugel die de spanning dragen - frame, plaat, rasten – bundelen hun energie in het centrale energiecentrum, in het hart van de vleugel. Deze focussering of spanningssturing schept een punt met geculmineerde energie, waardoor de leidende eigenschappen van de klankgolven van het binnenframe een maximale kwaliteit bereiken.
■ Hybride binnenrand (Konsaei Katagi-rand)
■ De exclusieve Konsei Katagi-rand gebruikt een mix van kenmerkend hardhout om een ideale toonbalans te bereiken. Deze synergie van structureel uiteenlopende hardhoutsoorten produceert een krachtige, goed afgeronde klankrijkdom die kenmerkend is voor Kawai piano’s.
■ Verticaal gelamineerde brug

Specificaties
Bestelnummer:
GX 2 WHP
Barcode:
4962864746615
Merk:

Gerelateerde producten

Aanmelden

Registreer